Skejbygård Kollegiet / Bolig
Bygherre

Kollegiekontoret i Århus

Beliggenhed

Skejbygård kollegiet, Skejby

Omfang

Udskiftning af 128 vinduer på 8 etagers ejendom

År

2017

Ydelse

Forundersøgelser
Myndighedsdialog
Udbud/FM

Kollegie får nyt facadeudtryk og reduceret omkostninger til D&V

Skejbygård Kollegiet er opført i 1994. Bygningen er i 8 etager og rummer i alt 128 studielejligheder. Trods vinduesudskiftning udført i 2008, ønskede bygherre en udskiftning af alle vinduer på grund af manglende dimensionering af beslag som resulterede i forringet funktion.

Et vigtigt parameter for vinduesudskiftningen var derfor, at vinduerne blev dimensioneret og fastgjort korrekt med afsæt i gældende forhold. Derudover ønskede Kollegiekontoret indadgående vinduer på grund af vinduespudsning, som tilmed gav en udfordring i forhold til opsætning af persienner etc. Yderligere ønskede Kollegiekontoret at bygningen fik et mere moderne og tidssvarende udtryk.

Ydelse

GRUMMESGAARD&OHRT forestod forundersøgelser for at klarlægge den bedst mulige løsning i forhold til eksisterende og fremtidige bygningsdele samt mulig etablering af indvendig solafskærmning i forbindelse med indadgående vinduer.

Herefter blev der udarbejdet forslag til ny sprossering af vinduer og dermed nyt facadeudtryk med afsæt i en mere enkel og tidssvarende stil og materialevalg. GRUMMESGAARD&OHRT stod ligeledes for ansøgning om byggetilladelse, udbud samt kontrahering.

Merværdi

  • Korrekt dimensionerede vinduer og fastgørelse.
  • Reducering af fremtidige udgifter til drift og vedligehold.
  • En bygning med et tidssvarende udtrykt i den korrekte kvalitet og pris jvf. udbudskriterier.
  • Bedre lysforhold i de relative små kollegieboliger pga. en ny og mere enkel sprossering.

Se også…